Dana van der Wiele Afdrukken


Dana van der Wiele

IJmuiden
DC IJmuiden
28-4-1997

Ik ben Dana van der Wiele en woon in IJmuiden. Ik ben net 14 als het kampioenschap begint. Mijn sporten zijn natuurlijk dammen, maar ook voetbal en turnen. Verder vind ik het leuk om met mijn vriendinnen te winkelen en ben dol op kleine kinderen en dieren. Wij hebben zelf dan ook twee katten, een hond, een aquarium met zo’n twintig vissen en drie chinchilla’s.
Ik zit in klas twee van de Mavo en doe de sportklas. Ik zit nu ongeveer 5½ jaar op dammen. Vorig jaar heb ik ook meegedaan maar dan nog als pupil. Dit vond ik erg leuk dus denk dat het dit jaar ook weer heel leuk zal worden. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in.


 
Tessa Aleven Afdrukken


Tessa Aleven

Huissen
Damvereniging VBI
27-4-1999

Tessa is invalster voor Leonie Wessels. Zij trok zich terug.


 
Mariska Veer Afdrukken


Mariska Veer

Reeuwijk
DEZ
22-5-1997

Ik ben Mariska Veer en ik ben dertien jaar. Ik woon in Reeuwijk en ik zit op De Goudse Waarden (Gouda) in de tweede van het gymnasium. Ik heb al twee keer meegedaan aan het NK meisjes pupillen. De eerste keer was ik negende, de tweede keer vijfde.  Ik heb ook meegedaan aan het EK meisjes pupillen in Polen. Het was heel leuk. Ik heb daardoor ook meer ervaring gekregen. Dit is mijn eerste jaar aspirant. Mijn hobby's zijn dammen, paardrijden en turnen. Ik vind dammen vooral leuk omdat het gezellig is, en ik vind combinaties oplossen leuk. Ik dam ongeveer vanaf mijn negende.


 

 
Jantine Timmerman Afdrukken


Jantine Timmerman

Wezep
DEZ/NGKZ
27-10-1995

Ik ben Jantine Timmerman. Ik ben 15 jaar. Ik woon al mijn hele leven in Wezep. Ik zit op de V.D. Capellen S.G in Zwolle in het vierdede jaar van atheneum. Ik doe al voor de vijfde keer mee aan een NK meiden. Ik ben vaak op het podium geëindigd in Overijssel, maar nooit als eerste. Ik heb met schooldammen in groep 6 de finale bereikt en wij zijn toen achtste geworden met het team. Voor de rest zat ik ook elk jaar in het team. Wij wonnen elk jaar de wedstrijd van schooldammen tussen scholen in Wezep en omstreken. Daarna zijn we niet verder geraakt dan de halve finale...
Naast het dammen doe ik ook aan wedstrijdzwemmen. Dit doe ik al vijf jaar waarvan twee jaar bij de selectie. Dammen doe ik al op de club vanaf eind groep 6. Ik ben met dammen bezig vanaf begin groep 5.
Ik vind het spel dammen in het algemeen gewoon leuk. Er zijn natuurlijk wel leukere kanten en minder leuke kanten. Ik kan heel slecht met de tijd omgaan bijvoorbeeld, maar dat maakt het aan de andere kant ook weer lachwekkend. Het gaat bij dammen voor mij vooral om de gezelligheid tijdens en om de toernooien.

 
Anne Schippers Afdrukken


Anne Schippers

Beek
Eureka
29-12-1995

Ik ben geboren in Tilburg en toen ik zes was ben ik verhuisd naar Beek in Limburg. Ik zit in 3 atheneum en ga naar S.G. Groenewald in Stein. Volgend jaar wil ik de natuurkant kiezen. Ik ben dit jaar Limburgs sneldamkampioen meisjes geworden. Mijn hobby’s: dammen, turnen, scouting, wedstrijdzwemmen, KinderVakantieWerk- vrijwilligster zijn en wiskundepuzzels oplossen.
Het leuke aan dammen vind ik dat je telkens weer nieuwe puzzels kunt oplossen. Ik dam nu ongeveer zeven jaar. Mede dankzij mijn vader heb ik kennis gemaakt met het dammen. Ik ben begonnen bij De Vaste Zet in Geleen en ben daarna overgestapt naar Eureka Heerlen.
Als ik zestien wordt, wil ik de opleiding volgen tot jeugdtrainster. Mijn vader is ook jeugdtrainer door hem zie ik hoe leuk het is. Het lijkt mij namelijk erg leuk als ik kinderen enthousiast kan maken voor het dammen.
Verder heb ik nog drie huisdieren: een bejaarde/blinde cavia genaamd Speedy, een forse kater met een pootprobleem genaamd Zwartpoot en een gefrustreerde/verwende poes genaamd Siepie.

 
Caroline Schep Afdrukken

 


Caroline Schep

Stolwijk
Jong en Oud
23-4-1998

Ik ben 13 jaar en ik woon in Stolwijk. Mijn hobby's zijn keyboard spelen, computeren en natuurlijk dammen! Ik vind het altijd heel leuk en gezellig om aan NK's mee te doen en heb er heel veel zin in!

 
Gerlinda Schaafsma Afdrukken


Gerlinda Schaafsma

Lunteren
WSDV
6-6-1997

Ik ben Gerlinda Schaafsma ik ben dertien jaar. Ik woon in Lunteren en ik dam in Wageningen bij de damclub WSDV. Ik ben begonnen met dammen door met schooldammen mee te doen. Daarna heeft mijn vader me damtrainingen gegeven, hij is namelijk ook dammer en zat op de club DES.Lunteren.
Daarna ben ook bij de club gaan spelen. Dit zal mijn zevende NK meisjes worden, twee keerx bij de welpen(waarbij ik allebei de keren eerste ben geworden), drie bij de pupillen (een keer vierde en twee keer tweede) en twee keer bij de aspiranten(een keer derde en de volgende…. dat is afwachten).
Ik heb verder geen andere sporten. Mijn hobby’s zijn tekenen en muziek luisteren.


 
Mara Langeveld Afdrukken


Mara Langeveld

Wageningen
WSDV
19-11-1996

Hoi, ik heet Mara. Mijn hobby’s zijn lezen en dammen. Ik ben veertien jaar oud en zit in de tweede klas van het gymnasium. Ik zit op dammen bij de Wageningse damclub WSDV. Ik hoop om op het Nederlands Kampioenschap mooie partijen te spelen.

Ik ben begonnen met dammen via het schooldammen: als 'kopman' van het welpendamteam van de Montessorischool Wageningen werd ik derde van Nederland. Bij de pupillen meisjes werd ik in 2009 derde van Nederland. Op het EK in Hijken werd ik achtste. Met het WSDV-aspirantenteam werd ik in 2010 kampioen van Nederland. In 2010 won ik bij het Barnsteentoernooi in Bunschoten het Rabobank-klassement, het ratingklassement tot 900. Ik werd dit seizoen topscorer van WSDV 3 (Tweede Klasse E) met dertien uit tien. Ik zit op de Centrale Aspirantentraining van de KNDB.

 
Michelle de Jong Afdrukken


Michelle de Jong

Hoogblokland
GDC / VGO
1-4-1998

Ik ben Michelle de Jong en ik ben dertien jaar oud. Ik doe tweetalig onderwijs op Lyceum Oudehoven in Gorinchem. Mijn hobby’s zijn dammen en msn-en. Ik dam al sinds mijn zesde jaar en heb vier EK’s meegemaakt. Afgelopen jaar ben ik Nederlands kampioen meisjes pupillen geworden en op het Europees sneldamkampioenschap meisjes pupillen ben ik ook eerste geworden.


 
Martine Jannes Afdrukken


Martine Jannes

Reeuwijk
DEZ
20-5-1997

Ik ben Martine Jannes. Ik ben dertien jaar oud en zit in de tweede klas Havo op de Goudse Waarden in Gouda. Ik woon in Reeuwijk. Ik ben lid van damclub DEZ. Dit is de tweede keer dat ik mee doe aan een NK. Vorig jaar werd ik twaalfde. Ik heb toen genoten van de week en ben ook benieuwd wat deze week me brengt. Ik heb vele avonden geoefend voor deze week. Op de damclub speel ik soms mee in het eerste tiental. Naast dammen zit ik ook nog op een jongerenkoor en vind ik zwemmen heel leuk.


 
Hanna Hoogenraad Afdrukken


Hanna Hoogenraad

Barneveld
BDSV
12-4-1997

Ik ben dertien jaar (tijdens het toernooi wordt ik veertien) en ik ben vier jaar lid van BSDV, maar ik dam al zes jaar. Toen ik meedeed aan schooldammen, ben ik ook op de ‘gewone’ club gegaan. Nu zit ik in gymnasium 2. Vorig jaar zijn we met onze school vierde van Nederland geworden bij de brugklassen en heb ik meegedaan aan het NK pupillen. Het jaar daarvoor had ik me wel geplaatst, maar kon ik door omstandigheden niet meespelen. Verder speel ik graag piano en natuurlijk dam ik graag.


 
Denise van Dam Afdrukken


Denise van Dam

Wageningen
WSDV
25-1-1995

Hallo, ik ben Denise, en ik ben zestien jaar. Ik dam sinds begin 2006 en ik heb al veel leuke dammomenten meegemaakt. Ik heb al drie jeugd EK’s gespeeld, twee jaar bij de aspiranten meisjes en een jaar bij de pupillenmeisjes. Mijn mooiste en beste prestatie was vorig jaar, toen ik Nederlands kampioen werd bij deze categorie! Behalve dammen vind ik het heel erg leuk om leuke dingen te doen met vriendinnen en verder vind ik het leuk om te zingen en muziek te maken.


 
Stella van Buuren Afdrukken


Stella van Buuren

Velserbroek
DC IJmuiden
23-5-1996

Ik ben veertien jaar, (23 mei vijftien). Ik zit op het Tendercollege in IJmuiden, niveau Kader. Ik dam nu drie jaar bij Damclub IJmuiden.


 
Erica Boerefijn Afdrukken


Erica Boerefijn

Stolwijk
Jong en Oud
21-5-1996

Mijn naam is Erica Boerefijn. Op 21 mei word ik vijftien. Ik zit in Havo drie. Mijn hobby's zijn: dammen, volleybal, zwemmen en tekenen.. Ik heb heel veel zin om mee te doen aan het NK.


 
Lisa Aleven Afdrukken


Lisa Aleven

Huissen
Damvereniging VBI
17-5-1997

Ik ben Lisa Aleven en ik ben geboren op 17 mei 1997. Ik woon in Huissen en zit in het tweede van VWO+ in Bemmel. Mijn hobby’s zijn dammen en klassiek ballet. Ik dam al zes jaar en heb zeven NK’s en drie EK’s gespeeld.


 
Lotte Aleven Afdrukken

Lotte Aleven

Huissen
Damvereniging VBI
9-6-1995

Ik ben Lotte Aleven en ik woon in Huissen. Op 9 juni word ik zestien jaar. Ik zit in de vierde van VWO op het  OBC in Bemmel. Ik dam nu al ruim zeveb jaar en ik heb al aan zes EK’s meegedaan. Ik speel in het derde team van Huissen. Naast dammen doe ik sinds kort weer aan klassiek ballet. Verder ga ik graag winkelen en films kijken.

 

Ons belastingadviseurs

KNDB

VBI

Agipa

DV Huissen