Sieraden maken... Afdrukken
woensdag 04 mei 2011

door Jos Lamers

Gisterenavond bezochten we met vijftien meiden een workshop. In deze workshop leerden de meiden om zelf sieraden te maken. De workshop was bij ‘La Chambre’ in de Langestraat in het oude Huissense stadscentrum.


Na de middagronde gingen we lopend naar het centrum en aten daar eerst maar een frietje om de inwendige mens te versterken. Om half acht werden we ontvangen door de eigenares Deby de Koning. Zij legde uit wat de mogelijkheden waren.

Er was keuze uit diverse halsversieringen, armbanden en dergelijke. Je kon aan de hand van voorbeelden zien hoe het eruit zou kunnen zien. Deby en haar zus vertelden enthousiast hoe het allemaal gemaakt kon worden. Daarna maakten de meiden uit duizenden kralen in alle kleuren en maten hun keuze.
Ondertussen werd er snoep en wat te drinken geserveerd en er werd er zoveel gepraat en gelachen dat Nellie (mijn vrouw) en ik, we waren even naar huis geweest, meerdere keren moesten aanbellen voordat we binnengelaten werden. Deby en haar zus hadden het niet gehoord.
Na zo’n twee uur had iedereen een leuk sieraad gemaakt en gingen de meiden moe maar voldaan naar huis of logeeradres.

Zie de fotoreportage

 

Ons belastingadviseurs

KNDB

VBI

Agipa

DV Huissen